Meer resultaten voor moet je gedoopt zijn om in de kerk te trouwen

   
   
 
moet je gedoopt zijn om in de kerk te trouwen
Sacrament van het huwelijk Katholiek.nl.
De katholieke kerk verlangt dat mensen die gedoopt zijn, een kerkelijk huwelijk kunnen sluiten. Als een van jullie of jullie beiden niet gelovig is/zijn en je wilt wel graag kerkelijk trouwen, dan is het verstandig om catechese te volgen over het geloof, die kan leiden naar het doopsel. Dit is geen belemmering, maar wel erg belangrijk om te bespreken met de parochie priester. Wel zal in je voorbereiding de waarde van het kerkelijk huwelijk worden besproken, en over de keuzes die jullie als gelovige en niet-gelovige maken over bijvoorbeeld de christelijke opvoeding van kinderen.
kbc
Kan ik voor de kerk trouwen als mijn vriendje niet gedoopt is? meneergodsdienst.
Vind ik leuk.: door meneergodsdienst Geplaatst in Vragen van leerlingen Getagged huwelijk, doop, gedoopt, geloof, godsdienst, katholiek, kerk, liefde, trouwen. Moet je nog maagd zijn om non te kunnen worden? Waarom is Rome het centrum van de kerk en niet Jeruzalem, waar Jezus leefde?
backlinks
Ik wil. trouwen voor de kerk Kerknet.
Ontdek de microsite Trouwen voor de kerk, met onder meer.: een filmpje over de visie van de Belgische bisschoppen op het kerkelijke huwelijk. aanzetten om Bijbellezingen te kiezen voor je huwelijk. vormingsaanbod voor trouwers en gehuwden. Ontdek meer over de diepe grond van het kerkelijke huwelijk in onderstaand filmpje.
Time Timer
Kerk in Mechelen.
XLarge Large Normal. Moeten we gedoopt en gevormd zijn om kerkelijk te kunnen trouwen? Het spreekt vanzelf dat bij een kerkelijk huwelijk beide partners gedoopt zijn. Uitzonderingen zijn mogelijk. Strikt gezien moet je niet het vormsel hebben ontvangen om kerkelijk te kunnen huwen; het doopsel volstaat. Maar het is zinvol het vormsel te ontvangen voordat je een huwelijk aangaat. Het sacrament van het huwelijk is immers een belangrijke roeping waarin je het leven als gedoopte be-leeft. Welnu, het vormsel wil juist mensen daarin sterken met de kracht van Gods Geest. Mogen wij in een andere kerk trouwen dan onze parochiekerk?

Contacteer ons