Op zoek naar dopen kind?

   
   
 
dopen kind
Kinderdoopsel Wikipedia.
Tegenwoordig staat het Doopsel voor de opname van het pasgeboren kind in de gemeenschap van de Moederkerk. Ook in de traditionele protestantse kerken gereformeerde, lutherse en anglicaanse is de kinderdoop gebruikelijk. Wel staan sommige gemeenten onder meer in de Nederlands Gereformeerde Kerken het toe wanneer ouders hun jonge kinderen niet willen laten dopen, om hun kinderen zelf deze keuze op latere leeftijd te geven.
Keyboost Belgique
Waarom mijn kinderen niet gedoopt zijn Ester Depret.
Een achterliggende gedachte, een motivatie. Want voor alle duidelijkheid, ik heb niets t├ęgen het dopen of het Christendom, maar ik heb het moeilijk met personen die hun kinderen dopen als baby, en verder geen aandacht schenken aan het geloof. Ik vind dit heel onduidelijk tov het kind, en helemaal niet conqesuent van de ouders.
gouden horloge
Doopsel.
Wie zijn kind laat dopen, verbindt zich ertoe om dat mogelijk te maken, bijvoorbeeld door het kind over God te vertellen, door samen te bidden, door het kind in contact te brengen met de parochie, regelmatig een viering bij te wonen, enzovoort.
leningen
Je kindje dopen wat komt daar bij kijken? Mens en Samenleving: Religie.
Door middel van het doopsel konden de mensen tot inkeer en ommekeer komen. Door de doop word je een kind van God, een nieuw mens, geboren voor het nieuwe leven. Redenen om je kindje te laten dopen. Voor de ene ouder is het vanzelfsprekend dat je je kindje laat dopen, voor de ander wellicht niet.
Wanneer laat je je kind dopen? Ernst Leeftink.
Ik herken de tendens om kinderen iets later te laten dopen. Als ik voor mezelf na ga waar dat door komt, denk ik aan de volgende redenen.: Een aantal keren heb ik van jonge moeders gehoord, dat ze de doop van hun eerste kind niet helemaal bewust hebben meegemaakt, omdat ze toen nog netjes hun kleine op de tweede of derde zondag lieten dopen.
Ouders wachten met dopen van kinderen VTM NIEUWS.
Ouders wachten steeds vaker met het dopen van hun kinderen tot ze wat ouder zijn. Het is vaak te druk net na de geboorte of ze wachten tot het kind zelf kan kiezen of het gedoopt wil worden of niet.
Priester Penne Wat gebeurt er bij een doop?
Wat gebeurt er bij een doop? Jonge ouders vragen om hun kind dopen. Ze zijn zelf christen, ze leven zelf verbonden met Jezus Christus en de Kerk en ze willen die verbondenheid ook aan hun pasgeboren kind doorgeven. Jezus zegt ons in het Evangelie: Laat de kinderen toch bij Mij komen en houdt ze niet tegen.
Ik wil mijn kindje laten dopen Kerknet.
Ouders die hun kind laten dopen, nemen echter wel de verantwoordelijkheid op om hun kind de kans te bieden voor het geloof te kiezen. Daarom is het zinvol dat ouders bij de doop van hun kind goed nadenken over hun eigen band met de geloofsgemeenschap.

Contacteer ons