Op zoek naar kind dopen?

   
   
 
kind dopen
Hoe komt het dat zoveel Vlaamse ouders hun kinderen dopen? Ik heb een vraag 2017.
Het verbaast me dan ook elke keer weer dat deze op het eerste zicht ongelovige mensen hun kinderen plotseling laten dopen, erg vaak gevolgd door communies op lagere schoolleeftijd. Als ik het de mensen zelf vraag, weten ze meestal niet wat te antwoorden. Ze vinden het zelfs raar dat ik de vraag ├╝berhaupt stel. Zo hoorde ik overlaatst van een vriendin dat ze meter" mocht worden van het kindje van haar broer. Toen ik haar vroeg hoe ze van plan was het kind katholiek op te voeden, bekeek ze me heel vreemd en zei ze dat het gewoon" een eer was, maar het kind wordt wel degelijk in een rooms-katholieke kerk gedoopt.
thesuitlab.be
Wanneer laat je je kind dopen? Ernst Leeftink.
Ik herken de tendens om kinderen iets later te laten dopen. Als ik voor mezelf na ga waar dat door komt, denk ik aan de volgende redenen.: Een aantal keren heb ik van jonge moeders gehoord, dat ze de doop van hun eerste kind niet helemaal bewust hebben meegemaakt, omdat ze toen nog netjes hun kleine op de tweede of derde zondag lieten dopen.
GOOGLE
ZappyOuders Forum Toon onderwerp Waarom dopen jullie je kinderen? forum Zappy.be.
Zelf ga ik af en toe een kaarsjes branden in de kerk, maar verder geloof ik niet in de kerk maar wel in God. Ik vind wel dat als je je kind niet doopt, je toch een meter en een peter moet aanstellen. Dan geef je toch gewoon een MeterPeterFeest. niet officeel dan, en dan? Berichten: 14 Geregistreerd: 26 mei 2008, 1111.: Re: Waarom dopen jullie je kinderen?
http://prolocks.be/slotenmaker/Antwerpen
Ouders wachten met dopen van kinderen VTM NIEUWS.
Ouders wachten steeds vaker met het dopen van hun kinderen tot ze wat ouder zijn. Het is vaak te druk net na de geboorte of ze wachten tot het kind zelf kan kiezen of het gedoopt wil worden of niet.
Priester Penne Wat gebeurt er bij een doop?
Wat gebeurt er bij een doop? Jonge ouders vragen om hun kind dopen. Ze zijn zelf christen, ze leven zelf verbonden met Jezus Christus en de Kerk en ze willen die verbondenheid ook aan hun pasgeboren kind doorgeven. Jezus zegt ons in het Evangelie: Laat de kinderen toch bij Mij komen en houdt ze niet tegen.
Je kindje dopen wat komt daar bij kijken? Mens en Samenleving: Religie.
Door middel van het doopsel konden de mensen tot inkeer en ommekeer komen. Door de doop word je een kind van God, een nieuw mens, geboren voor het nieuwe leven. Redenen om je kindje te laten dopen. Voor de ene ouder is het vanzelfsprekend dat je je kindje laat dopen, voor de ander wellicht niet.
Kinderdoopsel Wikipedia.
Tegenwoordig staat het Doopsel voor de opname van het pasgeboren kind in de gemeenschap van de Moederkerk. Ook in de traditionele protestantse kerken gereformeerde, lutherse en anglicaanse is de kinderdoop gebruikelijk. Wel staan sommige gemeenten onder meer in de Nederlands Gereformeerde Kerken het toe wanneer ouders hun jonge kinderen niet willen laten dopen, om hun kinderen zelf deze keuze op latere leeftijd te geven.
Ik wil mijn kindje laten dopen Kerknet.
Waarom kiezen voor het doopsel in de Kerk? Als ouders hun kindje laten dopen, vertrouwen ze het toe aan Gods bescherming en liefde. Ze beloven hun zoon of dochter Jezus Christus te leren kennen en hun kind een christelijke opvoeding te geven.

Contacteer ons